22 Nisan 2015 Çarşamba

23 Nisan Ulusal Egrmenlik Ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun...

Eskiden 23 Nisan gelmeden heyecanlanırdım ve hayaller kurardım. 
Evimiz Ankara'daydı ve yabancı misafir çocuklardan birisi de bizim evde kalırdı ve hep beraber gezerdik. En son da gösterilerini izler, kucaklaşarak onu ülkesine uğurlardım.
 Tabii biz Bursa'da oturduğumuz için hiç bir zaman böyle birşey olmadı. 
Ancak o zamanlar, hiç bir şekilde Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayramın bu anlamlı günün, kutlanmaması gibi bir şeyi aklımızın ucundan geçirmezdik. Böyle bir ihtimal dahi yoktu bizim çocukluğumuzda. Ancak şimdi öyle zamanlara gelindi ki, maalesef 10 yıl sonra bu anlamlı günü kutlayamayacağımız kaygısını taşıyorum. 
Bugün bir videoda üniversitede saygı duruşu ve İstklal Marşında ayağa kalkmayı red edebilen gençleri izledim ve tüylerim diken diken oldu. Böyle birşeyi nasıl yapabiliyorlar, bu ülkeinin topraklarında yaşayıp, suyunu içip, ekmeğini yiyip, bu ülkedeki bir üniversiteye gidip, bu ülkenin çıkardığı üniversite hocalarından ders alıp, bu ülkenin polisi askeri tarafından korunup, bu ülkenin marşına karşı nasıl saygısızlık gösterebiliyorlar. Yabancı futbolcular dahi maç öncesi Milli Marşlar çalındığında kendi saygı duruşlarına geçerken, bizim kendi öz evlatlarımız olan bu gençler neyin nefretini sergiliyorlar ve beyinlerini nasıl boşaltmış olsbilirler bu derece??
Son derece dramatik ve sinir bozucu bir olay bu..
Ancak Bizlerin içindeki Cumhuriyet ve Atatürk ruhunu yok edemezler, bunun için tüm 80'ler kuşağını şuanda yoketmeleri lazım ki bizler çocuklarımıza aşılayamayalım bu sevgiyi. 
Ama kötü haber şu ki bizlerin yüreğindeki bu aşkı ve Cumhuriyet ruhunu silemez ve çocuklarımıza aktarmamıza engel olamayacaksınız.
Büyük Atatürk, Toplumun en zayıf halkası olan çocuklara ama tüm Dünya çocuklarına armağan edip, 93 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attığı bu günü Türk çocuklarına bayram günü olarak armağan etmiş, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği değeri gözler önüne sermiştir.

Ata’mızın izinde; bugünün küçükleri yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, bu mutlu günlerini en samimi duygularımla kutluyor, sağlık ve mutluluk içerisinde nice 23 Nisan’ların ilelebet, kutlanmasını temenni ediyorum. 

Banu Gül



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder